Vad är en Pasma?

En pasma är en del av en härva i den textila världen. Den hjälper till att ordna upp härvan och delar in den i mindre delar genom att härvans 100 gram garn knyts av i tio eller sex lika delar med härvans garnändar.

Härvan är den samling garn, oftast ullgarn, som inte bör nystas på rulle av kvalitetsskäl, utan som lindats upp till en härva på en härvel. I härvan ligger garnet ordnat i cirkelform; där varje garncirkel har en viss längd vilket gör det möjligt att mäta och väga garnet för försäljning. Man köper och säljer garnet i härvor om 50 eller 100 gram garn. Den färdiga härvan brukar sedan snos runt sig själv för att bli mera lätthanterlig. Härvan gör också att garnet blir enklare att hantera vid blekning och färgning.

Härvans 100 gram garn brukar i sin tur vara indelad i pasmor som är en omknytning av 60 eller 100 trådar. Pasmaindelningen görs med härvans garnändarna medans den härvas upp på härveln.

Också en webbplats behöver delas in och struktureras upp för att bli lätt att hantera och lätt att hitta fram i. Till vem vill du nå ut och vad vill du berätta?
Pasma webb & layout hjälper dig att strukturera upp din webbplats och lär dig att uppdatera och hantera den!

Bygg din webbplats som en kontaktsida för dina kunder. Här berättar du vem du är och vad du gör och här hittar kunden dina kontaktuppgifter. Kunden kan också mejla direkt till din e-post eller om du hellre vill koppla företagets mejl till din webbmailadress så löser vi det.

Här på min egen kontaktsida berättar jag om vilka webbplatser jag redan byggt genom att göra nya inläggssidor Till varje inlägg väljer jag en bra bild och skriver några rader vad som är specifikt för just den sidan. Inläggen är kopplade till ett inläggsgalleri som visas i Min portfölj.

Det här sättet kan fungera bra också om du har specifika produkter som du kanske vill sälja eller bara visa upp med en liten text.

Kontakta mig om du vill göra en liknande webbplats för kontakt med dina nya kunder efter dina behov!

Pasma webb & layout hjälper dig att komma igång och utbildar dig i hur du underhåller webbplatsen!